-

Gözden kaçırmayın

TİKA'dan Afganistan'daki Yetim ve İhtiyaç Sahibi Çocuklara Eğitim DesteğiTİKA'dan Afganistan'daki Yetim ve İhtiyaç Sahibi Çocuklara Eğitim Desteği

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Dağı, Tekir Yaylası ve Çevresi'nde gerçekleşen Karbon Yutak Alan Ağaçlandırması Töreni'ne katıldı. Törende, 271 bin 500 fidan toprakla buluşturuldu. Bakan Özhaseki, bu ağaçlandırma çalışmalarının hem estetik bir görüntü sağlayacağını hem de karbon emisyonlarını azaltacak ve zararlı atıkları içine hapsedecek bir yapıyı ortaya çıkaracağını belirtti.

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Talas Belediyesi tarafından düzenlenen törende, 10'dan fazla türde 271 bin 500 fidan dikimi gerçekleştirildi.

Bakan Mehmet Özhaseki, törenin ardından yaptığı konuşmada, Erciyes Dağı'nın Kayseri halkı için bir rüya olduğunu ifade etti. Özhaseki, belediye başkanlığı döneminde gerçekleştirdikleri çalışmalar ile Erciyes Dağı'nı kayak merkezi haline getirerek Kayseri turizmine katkı sağladıklarını ve bölgeye 2,5 milyon insanı ağırladıklarını belirtti.

Erciyes Dağı'nda başlatılan yeşillendirme çalışmaları kapsamında bugüne kadar 7 milyon ağaç dikildiğini ifade eden Bakan Özhaseki, bugün de 271 bin 500 ağacı toprakla buluşturarak ağaçlandırma çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. Bu çalışmaların, hem görsel açıdan hoş bir manzara sağlayacak hem de karbon emisyonlarını azaltarak zararlı atıkların içine hapsolmasını sağlayacak bir yapıyı ortaya çıkaracağını belirtti. Bakan Özhaseki, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü'nün bu etkinlikleriyle ülkedeki yeşil alan miktarının artacağını ve erozyonla mücadele edileceğini söyledi.

Bakan Özhaseki, iklim değişikliği ve çevre konularında hassasiyetle çalıştıklarını belirterek, iklim değişikliğiyle mücadelede ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Özhaseki, İklim Kanunu'nun hazırlıklarını yaptıklarını ve yakın bir zamanda Meclis'e sunacaklarını dile getirdi.

Ayrıca Bakan Özhaseki, deprem bölgesinde yürütülen çalışmalara da değindi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünün arkasında duracaklarını belirtti. İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde depreme hazırlık çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Özhaseki, İstanbul için Orta Vadeli Program'da 485 milyar TL'lik bir destekle dönüşüm çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Tören sonunda Bakan Özhaseki ve protokol üyeleri, 271 bin 500 fidanı toprakla buluşturdu. Bu fidanların 2 bin 468 ton karbonu tutarak iklim değişikliğini hafifletmeyi hedeflediği belirtilmektedir.