-

Gözden kaçırmayın

Efes Antik Kenti, Gece Müzeciliği Uygulaması ile Kapılarını Ziyaretçilere AçıyorEfes Antik Kenti, Gece Müzeciliği Uygulaması ile Kapılarını Ziyaretçilere Açıyor

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda önemli bir adım attıklarını duyurdu. RTÜK'ün, bu mücadeleyi desteklemek amacıyla "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye İlişkin Etik İlkeleri" geliştirdiği ve bu ilkelere dair bir tanıtım toplantısının gerçekleştirildiği belirtildi.

Toplantıya kültür ve turizm bakanı, meclis komisyon başkanı, Kayseri milletvekili, bürokratlar, akademisyenler ve basın mensupları gibi çeşitli kademelerden yetkililer ve temsilciler katılım gösterdi. Şahin, katılımcılara, toplantının düzenlenmesine yardımcı olan kurum temsilcilerine ve organizasyonu gerçekleştiren personele teşekkürlerini ifade etti.

RTÜK Başkanı, kadına yönelik şiddetle mücadelede etik ve medya ilişkisinin önemine vurgu yaparak, bu tür içeriklerin medyada nasıl ele alınması gerektiğine dair etik ilkelerin belirlendiğini, bunun medya çalışanları için bir rehber oluşturacağını ve toplumsal farkındalığın artırılmasına katkı sağlayacağını dile getirdi. Bu etik ilkelerin hazırlanmasının, toplumdaki kadına yönelik şiddet sorununun çözümüne katkıda bulunacağına inandıklarını ve bu çabanın sadece ilgili kurum ve kuruluşlarla sınırlı kalmayıp, tüm toplumu kapsaması gerektiğinin altını çizdi.