-

Gözden kaçırmayın

Aydın Buharkent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Manisa Turgutlu Senem Aka Anadolu Lisesi Öğrencileri Üniversite Keşfi YaptıAydın Buharkent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Manisa Turgutlu Senem Aka Anadolu Lisesi Öğrencileri Üniversite Keşfi Yaptı

Bir Türk üniversitesi öncülüğünde, Avrupa'nın farklı ülkelerinden partnerlerin dahil olduğu bir Erasmus+ projesi başlatıldı. Proje, "Hayat Boyu Öğrenme İçin Sürdürülebilir Sosyal Adalet" olarak adlandırılıyor ve esas olarak mülteci ve göçmen çocukların toplumsal entegrasyonunu ve eğitim olanaklarını iyileştirmeyi amaçlıyor.

Açılış toplantısı, Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi ve toplantıda İspanya, Litvanya, Slovenya gibi ülkelerden proje ortakları yer aldı. Bu renkli buluşma, ulusal ve uluslararası eğitim çevrelerinden önemli kişilerin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda, proje hakkında bilgi veren üniversitenin Genel Sekreter Vekili ve öğretim görevlisi, projenin sonuçlarının okul öncesi öğretmenlere yönelik bir kılavuz ve çevrim içi öğrenme platformu şeklinde sunulacağını ifade etti. Ayrıca, partner ülkelerde düzenlenecek çalıştaylarla elde edilen bilgilerin geniş kitlelere ulaştırılması da planlanıyor.

Projeye katılan eğitim kurumları, anaokulları ve dernekler gibi çeşitli eğitim merkezleri, projenin başarılı yürütülmesinde önemli roller üstlenerek mülteci ve göçmen çocukların topluma daha iyi entegre olmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Böylece öğretmenlere sunulacak olan rehberler ve çevrim içi materyallerle, toplumda yaygın bir bilgi ve beceri ağının temelleri atılmış olacak.