-

Gözden kaçırmayın

Görüşme Kara Kuvvetleri Komutanı ve Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanı Arasında GerçekleştiGörüşme Kara Kuvvetleri Komutanı ve Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanı Arasında Gerçekleşti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8 ilde gerçekleştirilen "Mahzen-36" adlı operasyonun ayrıntılarını duyurdu. Operasyonlar, Bursa Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde ve Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nın yürütülmesiyle, İstanbul, Adana, İzmir, Manisa, Bilecik, Muğla ve Kırıkkale'de başarıyla gerçekleştirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyon sonucunda Semed Ötünç'ün de aralarında bulunduğu 42 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Yerlikaya, yaptığı açıklamada, "Organize suç örgütlerini, ne büyüklükte olursa olsun çökertip, adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de, operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek." dedi.

Söz konusu organize suç örgütünün, uyuşturucu ticareti, cinsel istismar, insan ticareti, tehdit ve şantaj gibi çeşitli suçlar işlediği; mağdurları aldatarak, şiddet uygulayarak bağımlı hale getirdiği, zorla çeşitli suçlara ittikleri belirlendi.

Operasyon sonucunda, çok sayıda silah ve uyuşturucu madde ile birlikte dijital materyaller ele geçirildi. Yerlikaya son olarak, operasyonların başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde görev alan Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nı ve jandarma personelini tebrik etti.