-

Gözden kaçırmayın

Görüşme Kara Kuvvetleri Komutanı ve Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanı Arasında GerçekleştiGörüşme Kara Kuvvetleri Komutanı ve Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanı Arasında Gerçekleşti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ terör örgütüne karşı düzenlenen "KISKAÇ-14" operasyonu hakkında bilgi verdi. 17 farklı ilde gerçekleştirilen ve 36 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlükleri tarafından yürütüldü.

Operasyonda, Konya, Gaziantep, Hatay ve diğer 14 ilde, FETÖ'nün çeşitli yapılarında aktif rol alan şüpheliler tespit edilip yakalandı. Yakalanan şahısların bir kısmının örgütün sözde "Askeri Mahrem", "Emniyet Mahrem" ve "Güncel Yapılanmaları" içinde yer aldığı, ByLock gibi gizli iletişim araçları kullandığı ve örgütün üst düzey isimleriyle iletişimde olduğu belirlendi.

Şüphelilerin ayrıca, çeşitli suçlamalarla aranan ve hapis cezası almış kişiler olduğu, sınav ve mülakatlarda usulsüzlük yaptıkları tespit edildi. Operasyon sırasında büyük miktarda döviz, Türk Lirası, dijital malzemeler ve belgeler ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçlerini kutladı ve Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlı tutumunu vurgulayarak, halkın desteğinin terörle mücadelede büyük önem taşıdığını ifade etti.