-

Gözden kaçırmayın

Kurt ile Nilüfer, tüm gerçekleri ortaya döktü. Kurt, tetikçi olduğunu itiraf etti.Kurt ile Nilüfer, tüm gerçekleri ortaya döktü. Kurt, tetikçi olduğunu itiraf etti.

İstanbul’un tarihini aydınlatan Silahtarağa Elektrik Santrali, 1914'ten 1983'e kadar şehre elektrik sağlamış önemli bir yapı olarak tarih sahnesindeki yerini koruyor. Şimdi ise İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Paribu'nun iş birliğiyle bu tarihi miras, dijital ortama taşınarak gelecek nesillere aktarılıyor.

Bu kapsamlı projede, İstanbul'un elektrik şebekesine ait 4000'den fazla harita sınıflandırılacak, restorasyonu yapılacak ve dijital ortama aktarılacak. Aynı zamanda Cumhuriyet dönemi sosyal yaşamına ışık tutan Ameli Elektrik Dergisi de, dijital dünyaya adım atıyor.

Dijitalleşen bu materyaller, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin santralistanbul Kampüsünde bulunan Enerji Müzesi'nde sergilenecek. “100. Yılında Ameli Elektrik Sergisi” isimli sergi, 30 Nisan - 24 Mayıs tarihleri arasında her gün 08:30-17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek ve ücretsiz olacak.

Bu girişimle İstanbul'un elektrik tarihini geniş kitlelere yaymayı ve bu önemli anları korumayı amaçlayan projede, şehrin kültürel mirası dijital ortamda güvence altına alınıyor. Böylece gelecek nesiller de bu değerli bilgilere kolayca erişebilecek.