-

Gözden kaçırmayın

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı KutladıAydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Kutladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile Destek Merkezleri (ADEM) aracılığıyla geçtiğimiz yıl yaklaşık 140 bin kişinin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağlandığını duyurdu.

Bakan Göktaş, sundukları hizmetlerle özellikle kadınların ve vatandaşların yaşamına değer kattıklarını ve pozitif değişimler oluşturduklarını ifade etti. Kadınların hayatın her alanında daha etkin olması gerektiğini belirten Göktaş, "Sosyal kalkınma ve toplumsal adaleti tam anlamıyla gerçekleştirmek için kadınlarımızın güçlenmesi şart" dedi.

ADEM'lerde sunulan kurs ve eğitimlerle kadınların psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel gelişimlerinin desteklendiğini söyleyen Bakan Göktaş, bu merkezlerin kadınların ekonomik hayata katılımını artırma hedefine hizmet ettiğini ekledi.

Bu merkezlerin 2012 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini anımsatan Bakan Göktaş, bugüne kadar toplam 3 milyon kişinin ADEM'lerden faydalandığını vurguladı. Türkiye genelinde 75 ilde 544 ADEM'in faaliyet gösterdiğini kaydeden Göktaş, aile yapısını güçlendirmeye yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti.

ADEM'lerin sunduğu eğitimler arasında aile içi iletişim, temel afet bilinci, sağlıklı beslenme ve çocuk hakları gibi konuların yanı sıra, el sanatları, kuaförlük, giyim kursları gibi mesleki kurslar da yer almakta. Bakan Göktaş, merkezlerde ayrıca müzikal, kültürel, sosyal ve sportif kurslar düzenlendiğini de sözlerine ekledi.