-

Gözden kaçırmayın

Germencik Belediyesi, Ortaklar Semt Pazarı'nda Hijyen Çalışmalarını TamamladıGermencik Belediyesi, Ortaklar Semt Pazarı'nda Hijyen Çalışmalarını Tamamladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geniş çapta gerçekleştirilen "Sibergöz-38" operasyonu kapsamında 19 ilde toplam 51 dolandırıcı şüphelisinin gözaltına alındığını duyurdu. Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda, il jandarma komutanlıkları tarafından yürütüldü.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, jandarma ekiplerinin siber vatanda sanal devriyeler olarak nitelendirilen bu birimlerin haftanın her günü ve günün her saati göreve hazır olduklarını belirtti. Ayrıca, siber suçlar ve suçlularla mücadelenin artarak süreceğinin altını çizdi.

Operasyonlarda, internet üzerinden sahte araç ilanı, kiralık villa ve yüksek kazanç vaadi ile dolandırıcılık yapan 32 şüphelinin yanı sıra, forex üzerinden dolandırıcılık yaparak haksız kazanç sağlayan 13 şüpheli de dahil olmak üzere çeşitli suçların failleri yakalandı. Ayrıca, sosyal medya platformlarını kullanarak kişisel verileri ele geçirip vatandaşları tehdit ederek dolandıran 3 kişi gözaltına alındı.

Operasyonlar sırasında ele geçirilen deliller arasında çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartı bulunurken, şüphelilerin banka hesaplarında 62 milyon TL'lik hareketlilik tespit edildi. Yerlikaya, bu tür operasyonların siber dolandırıcılıkla mücadeledeki kararlılık ve titiz çalışmanın bir göstergesi olduğunu vurguladı.