-

Gözden kaçırmayın

Egeli Kadın Girişimciler Kuşadası'nda BuluştuEgeli Kadın Girişimciler Kuşadası'nda Buluştu

Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş, Mart 2024 ihracat verilerini paylaştı. Aydın bölgesinden faaliyet gösteren sanayi firmaları, Mart ayında 142,2 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirerek Türkiye sıralamasında 22. sıraya yükseldi. Yılın ilk üç ayında ise 23. sırada bulunuyordu. Son 12 ayda toplam ihracat ise 1 milyar 663 milyon dolara ulaştı.

Aydın, 129 farklı ülkeye ürün gönderdi ve en çok ihracat yapılan ülkeler İtalya, Almanya ve ABD oldu. Avrupa Birliği, toplam ihracatın %46,3'ünü alırken, Orta Doğu ve Uzak Doğu'ya yapılan ihracat sırasıyla %15,7 ve %5,1 olarak kaydedildi. Ayrıca, gıda ürünleri ve içecek sektörü, 45,5 milyon dolarla en çok ihracat yapan sektör olarak belirlendi.

Başkan Maraş, sanayicilere ve ihracatçılara teşekkürlerini ileterek, Aydın Sanayi Odası'nın projeleri ve toplantılarıyla üyelerin ihracat kapasitelerini ve rekabetçiliklerini artırmayı amaçladığını vurguladı. Ayrıca, Uluslararası Rekabeti Geliştirme (UR-GE) projesi kapsamında yurt dışı firmalarla iş birlikleri ve fuar davetleri organize edilmekte olduğunu belirtti.