-

Gözden kaçırmayın

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, 19 Mayıs Bayramını Kutladıİzmir İl Sağlık Müdürlüğü, 19 Mayıs Bayramını Kutladı

Bir toplantıda sağlık sektörüne yönelik önemli konular masaya yatırıldı. İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Başhekimlerinin katılımıyla düzenlenen değerlendirme toplantısına İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul başkanlık etti. Toplantı, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı tarafından hazırlanan bir sunum ile başladı.

Gündemde, bölgedeki kamu hastanelerindeki mevcut durum ve geleceğe dair stratejiler ele alındı. Toplantıda, hastane servislerinin ve yoğun bakım birimlerinin doluluk oranları, hastane mali hizmetleri, il dışına sevk edilen hasta oranları ve genel sağlık hizmetlerinin işleyişi gibi konular tartışıldı. Ayrıca, evde sağlık hizmetleri ve Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınan randevular ile ilgili veriler değerlendirildi.

Katılımcılar, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla alınması gereken tedbirler üzerinde fikir alışverişinde bulundular. Bu toplantı, bölgedeki sağlık hizmetlerindeki standartların yükseltilmesi ve vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması konusunda önemli bir adım olarak değerlendirildi.