-

Gözden kaçırmayın

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Her yıl Mayıs ayının ilk haftası gerçekleştirilen ve trafik bilincinin artırılmasına yönelik etkinliklerle kutlanan "Trafik Haftası"nda, bu yıl da ilimizin trafik güvenliğine katkıda bulunan personel ve yılın başarılı şoförü unutulmadı. Valimiz Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev alan trafik ekiplerinin, trafik güvenliğinin sağlanması ve sürdürülmesi, denetimlerin etkin bir şekilde yürütülmesi konusunda gösterdikleri üstün performans ve çabalarından ötürü takdirlerini iletti.

Vali Ünlü, "Trafik kazaları, ülkemizin karşı karşıya olduğu en ciddi sorunlardan biridir ve bu sorunun çözümü için hepimize düşen sorumluluklar bulunmaktadır. Trafik kazaları, sonuçları itibariyle düşünüldüğünde, sadece bireysel trajedilere değil, toplumsal yıkımlara da sebep olmaktadır. Toplumun her kesimini etkileyen trafik kazaları, ekonomik kayıpların yanı sıra insan hayatına mal olan ve geri dönüşü olmayan kayıplara yol açmaktadır. Bu yüzden, trafik güvenliğini sağlamak, her birimizin üzerine düşen en önemli sorumluluklardan biri haline gelmiştir." şeklinde konuştu.

Trafik kazalarının önleyici tedbirler, çok katmanlı bir yaklaşımı gerektirdiğine dikkat çeken Vali Ünlü, "Öncelikle, trafik bilincinin artırılması konusunda kapsamlı eğitim programlarının hayata geçirilmesi büyük önem taşımaktadır. Küçük yaşlardan itibaren bu eğitim alınması, trafik kurallarına saygı duyan ve başkalarının haklarına önem veren bireylerin yetişmesine olanak tanıyacaktır. Eğitim ve öğretim kurumları bu konuda büyük bir role sahiptir ve trafik bilincinin artırılmasında kritik bir göreve sahiptirler. Altyapının modern gereksinimleri karşılayacak şekilde düzenlenmesi, sürücü ve yayaların trafik kuralları konusunda bilinçlendirilmesi, etkili denetim mekanizmalarının hayata geçirilmesi ve yaptırımların caydırıcılığının artırılması, bu sürecin en önemli adımları arasındadır. Ayrıca, acil yardım hizmetlerinin hız ve etkinlik kazanması da kazalar sonrası müdahale kapasitesini artırarak can kaybını minimize etmekte önemli bir role sahiptir. Bütün bunlarla birlikte, toplumda trafik kurallarına uyulması konusunda bir duyarlılık oluşturmak ve bu duyarlılığı daha da artırmak için sivil toplum örgütleri, kamu kurumları, medya ve vatandaşlar olarak hepimize büyük görevler düşmektedir. Bu konuda yapılan çalışmaların desteklenmesi ve yeni önlemlerin alınması, trafik kazalarının önlenmesi konusunda önemli ilerlemeler kaydetmemize yardımcı olacaktır. Her birimizin trafik kurallarına uyarak, dikkatli ve duyarlı olması, bu sorunun üstesinden gelinmesinde kritik bir öneme sahiptir. Her bireyin, trafik kurallarına uyması, başkalarını da bu konuda teşvik etmesi ve uyardığı bir toplum oluşturulması, kazaların önüne geçilmesinde kritik bir öneme sahiptir. Trafik kazalarını önlemek, sadece yasaların ve kuralların varlığı ile değil, bu kurallara toplumun her kesiminin gönülden bağlılığı ile mümkün olacaktır. Trafik Haftası vesilesiyle, her bir yurttaşımızı bu konuda daha duyarlı olmaya ve trafik güvenliğini herkes için bir öncelik haline getirmeye davet ediyoruz." dedi.

Valilik tarafından düzenlenen törende, özverili çalışmaları nedeniyle başarılı personel ile yılın en iyi sürücüsüne başarı belgeleri ve plaketleri Vali Ünlü tarafından verildi.