-

Gözden kaçırmayın

41. Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü New York'ta Gerçekleştirildi41. Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü New York'ta Gerçekleştirildi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya ve Romanya'nın güvenlik danışmanlarıyla bir araya geldi. Ankara'da gerçekleşen toplantıda, Türkiye, Polonya ve Romanya'nın Ukrayna konusundaki yaklaşımlarının uyumlu olduğu ve bu ülkeye destek konusunda iş birliğinin güçlendirilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca, Ukrayna-Rusya çatışması ve İsrail-Filistin gerilimi de ele alınan konular arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna-Rusya savaşında barışın sağlanması için çabalardan söz ederken, her iki taraf için de kabul edilebilir çözümlerin bulunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Rusya'nın dahil edilmediği barış girişimlerinin başarısız olabileceğini belirtti. İsrail-Filistin çatışmasına değinen Erdoğan, Gazze'deki durumun ciddiyetini ve İsrail'in artan şiddetini eleştirdi.

NATO ile ilişkiler konusunda da değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, müttefik ülkeler arasında daha fazla dayanışma ve kısıtlamaların azaltılması gerektiğini ifade etti. NATO ve Avrupa Birliği iş birliği konusunda Türkiye'nin dışlanma çabalarına karşı çıktığını da sözlerine ekledi.

Görüşmeye, Türkiye'den yüksek düzeyli yetkililer de katıldı. Bu toplantının, bölgesel güvenlik ve iş birliğini güçlendirmede önemli bir adım olduğu belirtildi.