-

Gözden kaçırmayın

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi Taşıyan Helikopter Kaza Yaptıİran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi Taşıyan Helikopter Kaza Yaptı

Çanakkale iline bağlı Ayvacık ilçesi açıklarında meydana gelen olayda, bir lastik botun motor arızası nedeniyle sürüklenmesi sonucunda içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu belirlendi. Yardım talebi üzerine olay yerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu (KB-20), riskli bir operasyon gerçekleştirdi.

Saat 07.40'ta alınan bilgilere göre, lastik bot içerisindeki 4 düzensiz göçmen yardım çağrısı yapmıştı. Bunun üzerine Sahil Güvenlik Botu (KB-20) hızla olay yerine intikal etti. Motor arızası nedeniyle yardım çağrısı yapan lastik botun sürüklendiği tespit edildi ve kurtarma operasyonu başlatıldı.

Sağanak yağış ve sert rüzgarın da etkili olduğu olayda, Sahil Güvenlik ekibi büyük bir fedakarlık göstererek lastik botu bulunduğu yerden kurtarmayı başardı. Lastik bot içerisindeki 4 düzensiz göçmen de sağ salim kurtarıldı.

Yaşanan bu olay, düzensiz göçmenlerin sınırdışı etme girişimlerinin sadece tehlikeli değil, insan hayatını da riske attığını bir kez daha ortaya koydu. Güvenlik güçlerinin fedakar çalışmalarıyla daha büyük bir trajedi önlenmiş oldu.