-

Gözden kaçırmayın

Şahane Hayatım DizisiŞahane Hayatım Dizisi



Küresel olarak tanınan sanat ve teknoloji kolektifi Ouchhh, 26 Nisan 2024 tarihinde İstanbul'daki Akbank Sanat merkezinde "Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası” başlıklı yeni bir sergi açtı. İlk defa bu sergi kapsamında düzenledikleri Sergi Konuşmaları’nda Ouchhh, çok sayıda bilimsel kurumla işbirliği yaparak geliştirdikleri projeler hakkında bilgi verdi. Sergi, 19 Nisan'dan itibaren 18 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

Ouchhh, sanat, bilim ve teknolojiyi birleştirdiği çalışmalarıyla bilinen ve 10 yıldan fazla süredir bu alanda varlık gösteren bir grup. Dünya genelinde NASA ve CERN gibi önemli bilimsel kurumlarla çalışmalar yapmış olan ekip, 75'ten fazla kamusal sanat projesine imza atmış ve Best of the Best Awards, German Design Award gibi pek çok prestijli ödül kazanmıştır.

Kolektifin son çalışması “Ra Atlas” ile ilgili detayları paylaştığı bu özel konuşmalarda, yaratım sürecinden sanatsal yaklaşımlarına kadar pek çok konu ele alındı. Sergi ile entegre şekilde düzenlenen bu konuşmalar, sanat ve oyun tasarımı ile ilgilenen bahçeşehir Üniversitesi Oyun Laboratuvarı (BUG Lab) ile işbirliği içinde gerçekleştirildi.

Türkiye'den ve dünya çapından sanatçıların, akademisyenlerin ve oyun tasarımcılarının katıldığı etkinlik serisi, ziyaretçilere sanatın farklı boyutlarını keşfetme fırsatı sunuyor. İlginç ve yenilikçi bu sergi ve sergi söyleşileri hakkında daha fazla bilgi için Akbank Sanat'ın resmi web sitesi ziyaret edilebilir.