-

Gözden kaçırmayın

İl Sağlık Müdürlüğü, Nazife Çelebi'nin Ani Vefatıyla Yasta İl Sağlık Müdürlüğü, Nazife Çelebi'nin Ani Vefatıyla Yasta

Bir ilin sağlık müdürü, başka bir ilçede açılacak olan Sağlıklı Hayat Merkezi'nin son durumunu incelemek üzere ziyarette bulundu. Yeni hizmet binasında incelemelerde bulunan sağlık müdürü, ilçe sağlık müdüründen merkezin son durumuyla ilgili bilgiler aldı. Merkezin, aile hekimliği hizmetlerini destekleyerek, sağlık hizmetlerinin ilk basamağındaki erişimi kolaylaştırmayı ve hastanelerdeki yoğunluğu azaltmayı hedeflediği belirtiliyor.

Merkezde sağlık danışmanlığı, röntgen, laboratuvar hizmetlerinin yanı sıra diyetisyenlik, psiko-sosyal destek, fizyoterapi gibi hizmetler de sunulacak. Ayrıca, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam programları çerçevesinde, yanlış beslenme alışkanlıkları ve obezite ile mücadele edilecek. Merkez, sigara ve benzeri zararlı maddelerin neden olduğu sağlık riskleriyle savaşmayı da amaçlıyor.

Sağlık müdürü, merkezin çalışmalarının son aşamaya geldiğini ve yakında hizmete gireceğini açıkladı. Yeni merkezin ilçe halkının yaşam kalitesini artırmasını umduğunu ve hizmete başlamasıyla büyük faydalar sağlayacağını ifade etti.