-

Gözden kaçırmayın

Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan Taziye MesajıTürkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan Taziye Mesajı

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanı Gina Raimondo ile gerçekleştirdiği görüşmeyi değerlendirdi. Bolat, iki ülke arasındaki ticari ilişkiler ve karşılıklı yatırımların arttırılması konusundaki memnuniyetini dile getirerek, ticari bağları uzun vadede güçlendirmek amacıyla yapılan görüşmelerin verimli geçtiğini ifade etti.

İki bakan, karşılıklı ticaret hacmini 100 milyar dolar seviyesine çıkarma hedefi konusunda mutabık kaldı. Ayrıca, karşılıklı yatırımların şu anda 26 milyar dolar olduğunu ve bu yatırımların gelecekte artacağı yönünde ortak bir inançlarını belirttiler. Özellikle üçüncü ülkelerde yapılacak ortak yatırımları artırmayı amaçlayan işbirliği çerçevesinde temasların yoğunlaştırılmasına karar verdiklerini bildirdi.

Ayrıca, Mart ayında İstanbul'da düzenlenen ve yapay zeka, 5G, siber güvenlik ve veri konularını içeren Dijital Diyalog çalıştayı hakkında da bilgi veren Bolat, bu çalıştayın iki ülke arasındaki ticaret ilişkilerine yeni bir boyut kazandırdığını ve bu tür teknolojik işbirliklerinin önemine vurgu yaptı.