-

Gözden kaçırmayın

Aydın'da Engelli Bireyler İçin Temsili Yemin Töreni DüzenlendiAydın'da Engelli Bireyler İçin Temsili Yemin Töreni Düzenlendi

13. Çalışma Meclisi, "Emeğin, Sendikal Örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği" temasıyla, 29-30 Nisan tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda toplandı.

İki günlük oturumlarda, "Çalışma Hayatında İnsana Yakışır İş, Yeşil ve Dijital Dönüşümün İşgücü Piyasasına Etkileri, Sendikal Örgütlenmede ve Toplu Pazarlık Sisteminde Yaşanan Sorunlar" gibi konular ele alındı. Çalışmalar, işçi, kamu görevlileri ve işveren sendikaları başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin katılımlarıyla zenginleştirildi.

Etkinlik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onuruna verilen bir yemek ile sona erdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, yapılan oturumlar ve panelde çalışma hayatının geleceğine yönelik önemli istişarelerde bulunulduğunu belirtti. Bakan Işıkhan, oturumlar sırasında sosyal diyalog mekanizmalarının çalışma hayatındaki önemine vurgu yaptı.

Bakan Işıkhan, sosyal diyalog adına atılan adımların ve çözüm önerilerinin tartışıldığı bu toplantıların, işçi ve işveren ilişkilerini düzenleme noktasında yeni ufuklar açtığını ifade etti. Ayrıca, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün önemine değinerek, bu günün emeğin değerini vurgulayan önemli bir simge olduğunu söyledi.

Toplantılar, Türkiye'nin emek ve istihdam alanındaki süreçlerini ilerletme, birlikte çözüm üretme ve sosyal adaleti sağlama hedefleri doğrultusunda devam ettirilecek.