-

Gözden kaçırmayın

Aydın'da Engelli Bireyler İçin Temsili Yemin Töreni DüzenlendiAydın'da Engelli Bireyler İçin Temsili Yemin Töreni Düzenlendi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Moğolistan İnşaat ve Kentsel Kalkınma Bakanı Tserenpil Davaasuren ve beraberindeki heyeti resmi olarak ağırladı. İki ülke arasında konut yapımı ve şehircilik alanında deneyim paylaşımını içeren "Konut Alanında İş Birliği Yapılmasına Dair Mutabakat Zaptı" imzalandı.

Bakan Davaasuren, Türkiye'nin inşaat sektörü ve deprem sonrası kalkınma politikalarından etkilenerek, bu tecrübelerin Moğolistan'ın projelerine entegre edilmesini istediklerini ifade etti. Bakan Özhaseki ise Türkiye'nin deprem bölgelerindeki sağlam yapılaşma tecrübelerini ve sosyal konut projelerini Moğolistan ile paylaşacaklarını belirtti. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden zarar görmeyen TOKİ yapılarına atıfta bulunan Özhaseki, Türkiye'nin güvenli şehircilik konusundaki birikimlerinin altını çizdi.

Görüşmelerde, iki ülkenin dar gelirli aileler için sosyal konut projeleri ve yapı denetimi gibi konularda iş birliği yapması planlanmakta. Yapılan mutabakatla, Türkiye'nin inşaat ve planlama konusundaki kurumsal altyapı tecrübelerinin Moğolistan tarafından değerlendirileceği aktarıldı.