-

Gözden kaçırmayın

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığından Güvenlik AçıklamasıGöçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığından Güvenlik Açıklaması

Türkiye'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, ülke genelinde çeşitli siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Programlar dahilinde, mitingler, yürüyüşler, basın açıklamaları ve anma törenleri gibi etkinlikler düzenlendi ve bu organizasyonlara on binlerce vatandaş aktif olarak katıldı.

Bazı bölgelerde izinsiz olarak düzenlenmeye çalışılan gösterilere güvenlik güçleri tarafından müdahale edilmesi sonucu, olaylar yaşandı ve çeşitli yerlerde gözaltılar gerçekleştirildi. Ayrıca, bu süreçte birkaç güvenlik görevlisi hafif şekilde yaralanma yaşadı.

Etkinliklerin huzur ve güven içerisinde sürdürülmesine destek veren Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik birimleri, yerel yönetimler ve güvenlik güçlerinin tüm üyelerine teşekkürler sunuldu. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da toplumsal birliktelik ve dayanışmanın önemi bir kez daha ön plana çıkarıldı.