-

Gözden kaçırmayın

Aydın'da Engelli Bireyler İçin Temsili Yemin Töreni DüzenlendiAydın'da Engelli Bireyler İçin Temsili Yemin Töreni Düzenlendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Uluslararası Demokratlar Birliği'nin (UID) düzenlediği çalıştayda, aile yapısının korunması ve güçlendirilmesine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, "Aile bağlarımızı sarsacak her türlü yaklaşıma karşı teyakkuzda olduğumuzu" belirtti ve 15 Mayıs'ta "Ailenin Korunması ve Güçlenmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı"nı tanıtacaklarını duyurdu.

Çalıştay, Kızılcahamam'daki Eliz Otel'de gerçekleştirildi ve dünya genelinden UID temsilcilerini bir araya getirdi. Göktaş, yurt dışında yaşayan Türk ve akraba topluluklarının karşılaştıkları siyasi, kültürel ve ekonomik sorunlar hakkında tartışmaların yapılacağı bu etkinliğin faydalı geçmesini temenni etti. Bakan, yurt dışında yaşamanın getirdiği zorluklara dikkat çekerek, Türk vatandaşlarının yaşadığı ülkelerde aile yapılarını korumaları ve güçlendirmeleri için destek verdiklerini ifade etti.

Göktaş ayrıca, yurt dışı temsilcilikleri ve büyükelçilikler çatısı altında görev yapan aile ataşeleri aracılığıyla yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına rehberlik hizmetleri sunduklarını, bu sayede aile bütünlüğünü tehdit eden sorunların üstesinden gelmeye çalıştıklarını belirtti. Aileyi destekleyici yönde bilgilendirici faaliyetler ve eğitim programları düzenlediklerini de ekledi.

Bakan Göktaş, konuşmasının sonunda, Türkiye'nin, vatandaşlarının yaşadığı her yerde güçlü bir destek olarak yanlarında olduğunu vurguladı ve Uluslararası Demokratlar Birliği'nin de, ırkçılık ve İslam düşmanlığı gibi global sorunlarla mücadele konusunda önemli rol oynadığını dile getirdi.