-

Gözden kaçırmayın

Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası BaşlıyorYunus Emre Kültür ve Sanat Haftası Başlıyor

Yumaklı ve Memmedov arasında tarımsal araştırma ve geliştirme alanında işbirliği niyet beyanı imzalandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Azerbaycan Tarım Bakanı Mecnun Memmedov ve beraberindeki heyetle görüşme gerçekleştirdi. Yumaklı, Türkiye-Azerbaycan 11. Dönem Tarım Yürütme Komitesi Toplantısı vesilesiyle Memmedov'u misafir etmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. İki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün derinleştiğine dikkat çeken Yumaklı, tarım ve ormancılık alanındaki işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Türkiye ile Azerbaycan arasında güçlü bir dostluk ve kardeşlik bağı bulunduğunu belirten Yumaklı, tarım ve ormancılık alanındaki iş birliğini daha da ileriye taşımak için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Yumaklı, Tarım Yürütme Komitesi Toplantısı'nın tarımsal ticaretin artışına katkı sağladığını belirterek, tarımsal ticaret hacminin son 10 yılda yaklaşık yüzde 87 arttığını söyledi. Tarımsal Araştırma ve Geliştirme Alanında İşbirliği Niyet Beyanı'nı imzalamanın önemine değinen Yumaklı, bu beyanın var olan iş birliğini daha da geliştireceğine inandığını ifade etti.

Azerbaycan Tarım Bakanı Memmedov, Türkiye ile tarım alanında kurulan iş birliğinin her geçen gün ilerlediğini belirterek memnuniyetini dile getirdi. Memmedov, Türkiye'nin tarımsal alanda Azerbaycan'a verdiği desteği takdirle karşıladığını belirterek tarım sigortaları konusunda Türkiye'nin tecrübesinden yararlandıklarını söyledi. Ayrıca Azerbaycan'da ziraat eğitimi alan uzmanlara Türkiye'de bilgilerini geliştirme imkanı sağlamak istediklerini vurgulayan Memmedov, toplulaştırma projeleri için de Türkiye'nin tecrübesini kullanmak istediklerini ifade etti.

Toplantı sonrasında Yumaklı ve Memmedov, Tarımsal Araştırma ve Geliştirme Alanında İşbirliği Niyet Beyanı'nı imzaladı. Yumaklı, gazetecilere yaptığı açıklamada, imzalanan anlaşmaların takibinin önemine değindi ve işbirliği faaliyetlerinin her iki ülke için faydalı olmasını diledi. Memmedov ise tarımsal alanlardaki iş birliğinin önemine vurgu yaparak imzalanan anlaşmaların tarımsal alandaki iş birliğini geliştireceğini söyledi.