-

Gözden kaçırmayın

İzmir'de İzmir'de "Doğa-Kent-Sanat" Karma Resim Sergisi Başlıyor

Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem sonrası bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Depremin etkilediği Tokat ve Yozgat'ta hasar gören yapıların 1999 öncesi binalar olduğunu belirten Tuzcuoğlu, "Bakanlık ekiplerimizi hızlı bir şekilde bölgeye gönderdik. Tokat'ta 5 yıkık ve 15 ağır hasarlı bina, Yozgat'ta da 5 yıkık ve 5 ağır hasarlı bina tespit ettik." dedi.

Depremden sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu ve Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, bölgeye giderek incelemelerde bulundu. İlk olarak Yozgat'ın Kadışehri ilçesine giden Tuzcuoğlu, Vali Mehmet Ali Özkan'dan bilgi aldı. Ardından Tokat'a geçen Tuzcuoğlu, Sulusaray ilçesinde incelemelerde bulundu. Burada Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ve AFAD yetkililerinden bilgi aldı.

Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu, incelemelerin ardından Sulusaray ilçesindeki Kaymakamlık binasında konuşma yaptı. Tuzcuoğlu, Ankara, Samsun, Ordu, Sinop ve Giresun İl Müdürlüklerinden Ulusal Hasar Tespit Ekiplerinin depremden etkilenen illere gönderildiğini belirtti. Bölgede 20 ekip ve 50 teknik personel ile çalışmaların devam ettiğini söyleyen Tuzcuoğlu, teknik personel sayısının artabileceğini ifade etti.

Tuzcuoğlu, Tokat'ta şu ana kadar 500 ihbar aldıklarını ve yapılan incelemeler sonucunda 5 yıkık binada 8 bağımsız bölüm, 15 ağır hasarlı binada 23 bağımsız bölüm, az hasarlı 20 binada 45 bağımsız bölüm ve hasarsız 10 binada 30 bağımsız bölüm tespit ettiklerini belirtti. Yozgat'ta ise 150 ihbar geldiğini ve yapılan incelemeler sonucunda 5 yıkık binada 10 bağımsız bölüm, 5 ağır hasarlı binada 8 bağımsız bölüm, 25 az hasarlı binada 40 bağımsız bölüm ve hasarsız 5 binada 8 bağımsız bölüm tespit ettiklerini ifade etti.

Tuzcuoğlu, kamu binalarında herhangi bir hasar olmadığını söyleyerek, en kısa sürede tespitlerin tamamlanacağını ve hasarların telafi edileceğini ifade etti. Devletin, afetten etkilenen şehirlerde vatandaşların yanında olduğunu belirten Tuzcuoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları ile Tokat'ı afetlere hazır hale getireceklerini söyledi. #deprem #Tokat #Yozgat #afet