-

Gözden kaçırmayın

Enerji Bakanlığı'ndan Karbon Salınımlarını Azaltma Hamlesi: Su Rezervuarları Üzerine Güneş Enerjisi SantralleriEnerji Bakanlığı'ndan Karbon Salınımlarını Azaltma Hamlesi: Su Rezervuarları Üzerine Güneş Enerjisi Santralleri

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Batman merkezli 8 ilde gerçekleştirilen MAHZEN-30 Operasyonu'nun başarılı bir şekilde tamamlandığını duyurdu. Operasyon, 'Odacılar' adı verilen organize suç örgütüne yönelik yapıldı ve elebaşının Doğan Güney olduğu tespit edildi. Toplamda 34 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirildi. Operasyonlarda, sahte kiralık ev ilanlarıyla dolandırıcılık yapan organize suç örgütü üyeleri hedef alındı. Şüpheliler, sosyal medya üzerinden sahte ilanlarla vatandaşları dolandırmış ve haksız kazanç elde etmişti. 18 bin 635 kişi mağdur olduğu belirlendi.

Operasyonlar sonucunda, suçtan elde edilen mal varlıklarının aklanması amacıyla 1.283 banka hesabına el konuldu. Bu hesaplarda 34 milyon 530 bin TL değerinde işlem yapıldığı belirlendi. Ayrıca operasyonlarda, ruhsatsız tabanca, cep telefonları, sim kartlar, banka ve kredi kartları ile birçok dijital materyal ele geçirildi.

#İçişleriBakanıAliYerlikaya #OperasyonHaberleri #OrganizeSuçÖrgütü

[Metin Kaynağı](https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1444913483234145797)