-

Gözden kaçırmayın

14. Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali Başladı14. Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali Başladı

Ankara'da çocukların ve sanatseverlerin keyifle izleyeceği yeni bir dans tiyatrosu gösterisi sahne alıyor. "Sihirli Ayna" adlı çocuk dans tiyatrosu, klasik bir 19. yüzyıl hikayesini modern dans diliyle yeniden yorumluyor ve sanatın büyülü dünyasını çocuklara açıyor.

Rejisini ve koreografisini Berkan Görgün'ün üstlendiği, göz alıcı dekor ve kostümleri Ruken Bakır'ın tasarladığı, ışıklandırma işlerini Memduh Yazar'ın yaptığı ve müziklerinde Fırat Akarcalı'nın imzasını taşıyan bu gösteri, Ankara'da gerçekleşen saygın bir çocuk tiyatroları festivalinin bir parçası olarak sahneleniyor.

"Sihirli Ayna"da, çocukları hayal dünyasının derinliklerine davet eden bir hikaye anlatılıyor. Gerçek ve arkadaşlarının mutlulukları, yeni bir tehdit altında: kendisini başka biri olarak tanıtarak onları aldatmaya çalışan Yalan. Ancak, Gerçek büyük bir azimle savaşarak, herkesin içsel gerçeğini yansıttığı ayna yardımıyla bulmasını sağlıyor. Yalan'ın da sonunda kendi içsel doğrusunu keşfedecek bir yolculuğa çıkması, hikayeye umut dolu bir dokunuş katıyor.

Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklar için düzenlenen tiyatro oyunları ve atölye çalışmalarını bir araya getiriyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının sanatla iç içe geçtiği bu festival, çocukların kültür ve sanata olan ilgisini uyandırmayı ve onları bu alanlarda teşvik etmeyi hedefliyor. "Sihirli Ayna"nın prömiyeri ise festival kapsamında gerçekleşecek ve seyircilerine unutulmaz bir sanat deneyimi yaşatmayı vaat ediyor.