-

Gözden kaçırmayın

14. Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali Başladı14. Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali Başladı

Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından 24. kez düzenlenen Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'nin açılışı büyük bir heyecanla gerçekleşti. Festivalde 54 farklı ülkeden 206 oyunun sahnelendiği belirtilirken, bu oyunlar tiyatro severler tarafından yoğun ilgi görmüş. Festivalde bugüne dek 12 farklı bölgeden gelen yüzlerce oyun 506 kez sahneye konmuş ve 235.000'den fazla seyirci bu oyunları izlemiş.

Bu yıl festivalin açılış oyunu olarak "Puntila Ağa ve Uşağı Matti" seçildi ve Trabzon merkezdeki bir sahnede izleyicilerle buluşacak. Festival kapsamında, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, İspanya ve Yunanistan'dan 5 yabancı tiyatro ekibi ile Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 11 yerli tiyatro grubu, toplamda 25 farklı oyunu sahneleyecekler. Oyunlar, çeşitli kültür merkezleri ve üniversitelerde de tiyatro severlerle buluşacak.

Festival, 15 Mayıs'ta sona erecek. Kapanış gecesi, Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun "Zafere Doğru Cumhuriyet Doğuyor" adlı gösterisiyle sanat dolu bir final yapacak ve gösteri seyircilere ücretsiz olarak sunulacak. Festival bu yıl, sanatseverlere zengin bir kültürel deneyim sunmayı amaçlıyor.