-

Gözden kaçırmayın

Söke Ticaret Odası ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Şehrin Geleceği İçin Bir Araya GeldiSöke Ticaret Odası ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Şehrin Geleceği İçin Bir Araya Geldi

Türkiye'nin ticaret ve girişimcilik alanındaki potansiyelini artırmak amacıyla, özellikle kadın ve genç girişimcilerin ihracat kapasitelerini geliştirmeye yönelik bir program gerçekleştirildi. "Kadın ve Genç İhracatçı Yetiştirme Programı-Export Akademi" adı altında düzenlenen bu eğitim etkinliği, 17 Nisan 2024 tarihinde başkent Ankara'da yapıldı.

Programın açılışında, ithalat ve ihracat sektörlerinin önemli isimleri konuşmacı olarak yer aldı. Açılış konuşmalarını İhracat Genel Müdür Yardımcısı Mustafa İlker Özdem ve bir lojistik firmasının ülke satış müdürü icra etti. Katılımcılar, ihracatla ilgili birçok konuda bilgi edinme fırsatı buldu.

Eğitim kapsamında verilen konular arasında, devlet destekleri, online pazar yerlerinde nasıl satış yapabilecekleri, girişimcilere sağlanan krediler, lojistik süreçler, gümrük mevzuatı, e-ticaret altyapı sistemleri ve online ödeme sistemleri gibi konular bulunmakta. Bu konularda uzman konuşmacılar, girişimcileri bilgilendirirken, aynı zamanda onlara global ticaret dünyasında rekabet edebilme imkanı sunmak amacı güttiler.

Bu tür programlar, ülkenin ihracat kapasitesinin gelişimine önemli katkılarda bulunmakta ve yerli girişimcilerin uluslararası pazarda daha güçlü bir konuma gelmelerine yardımcı olmaktadır. Ayrıca kadın ve genç girişimcilerin ekonomiye entegrasyonunu teşvik ederek, ticarette fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkı sağlamak amaçları taşımaktadır.