-

Gözden kaçırmayın

U14 Türkiye Oryantiring Şampiyonası Konya'da Büyük Heyecana Sahne OlduU14 Türkiye Oryantiring Şampiyonası Konya'da Büyük Heyecana Sahne Oldu

Manisa'da kutlanan 484. Uluslararası Mesir Macunu Festivali'nin heyecanı yaşanmaya devam ediyor. 28 Nisan Pazar günü düzenlenen etkinlikler Sultan Camii ve çevresindeki külliyelerde gerçekleşti. Festival kapsamında, toplam 7 ton mesir macunu dağıtımı için Vali Enver Ünlü ve beraberindeki protokol üyeleri dua etti.

Dua törenine, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş gibi çeşitli kamu görevlileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı. Mesir macununun yapımında, Merkez Efendi tarafından 41 çeşit baharat kullanılarak geleneksel reçeteler doğrultusunda hazırlanan macun şifa dağıtmaya devam ediyor.

Mevlid-i Şerif okunması ve Cuma Namazı harekete geçirilen bir diğer etkinlik ise vatandaşlara pilav dağıtımıydı. Manisa İl Müftü Vekili Mehmet Nurlu'nun yaptığı dua sonrasında Vali Enver Ünlü başta olmak üzere protokol üyeleri, basın mensuplarına sembolik olarak mesir macunu saçtı.