-

Gözden kaçırmayın

TİKA'dan Afganistan'daki Yetim ve İhtiyaç Sahibi Çocuklara Eğitim DesteğiTİKA'dan Afganistan'daki Yetim ve İhtiyaç Sahibi Çocuklara Eğitim Desteği

Bir bölge topluluğu için hayati önem taşıyan dere ıslah projeleri, yerel yönetimlerin önderliğinde çevresel koruma ve sel önleme amacıyla başlatıldı. Yeni hayata geçirilen bölgesel ıslah projesi, dere yataklarını doğal afetlere dirençli hale getirmeyi amaçlıyor. Islah sürecinde, toplam 3 bin 500 metreyi kapsayan alan düzenlenecek, su akışı etkin bir şekilde yönetilerek doğal dengenin korunması hedefleniyor.

Proje, bölge halkının güvenliğini artırmanın yanı sıra çevre güvenliğini de maksimize etmeyi planlıyor. Bu kapsamlı çalışmanın bütçesi 64 milyonu aşarken, tahmini olarak 450 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor. Proje süresince, 60 farklı inşai işlem yapılacak, kalıcı iyileştirmeler uygulanacak.

Altyapıdan sorumlu bölge müdürü tarafından inisiyatif alınarak resmiyete kavuşturulan bu projeyle, dere yatakları daha güvenli, sürdürülebilir ve estetik bir görünüme ulaşacak. Yerel otoritelerin bu tür projelere verdiği destek, bölge halkının yaşam kalitesini yükseltme adına kritik bir önem arz ediyor. Bu bağlamda yapılan çalışmalar, çevresel zorluklara ve iklim değişikliklerine karşı proaktif çözümler sunarak ön plana çıkıyor.