-

Gözden kaçırmayın

Çanakkale'de Düzensiz Göçmenleri Taşıyan Lastik Bot KurtarıldıÇanakkale'de Düzensiz Göçmenleri Taşıyan Lastik Bot Kurtarıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı, uluslararası iş birliklerini güçlendirmek adına önemli bir ziyaret aldı. Avrupa Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansı'ndan (Frontex) bir kıdemli irtibat görevlisi ile yapılan görüşmelerde, göçmen kaçakçılığı konusundaki mücadelede iş birliği ve koordinasyon olanakları masaya yatırıldı.

Her iki taraf, mevcut ve potansiyel ortak projelerle ilgili fikir alışverişinde bulundu. Ziyaret, sınır güvenliği ve göç yönetimi alanında uluslararası iş birliğini artırma ve bu sayede göçmen kaçakçılığıyla mücadeleyi daha etkin bir hale getirme yönünde önemli bir adım olarak değerlendirildi. Karşılıklı anlayışın ve uluslararası düzeydeki koordinasyonun geliştirilmesi hedefleniyor.

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı'nın yürüttüğü faaliyetler ve gerçekleştirilen bu ziyaret, sınırların daha güvenli hale gelmesi ve düzenli göçün teşvik edilmesi yönündeki çabaların devamını sağlayacak. Bu iş birliği ve koordinasyonun somut sonuçlar doğurarak devam eden projelerin başarıya ulaşması bekleniyor.